1 februari 2020 14:30

Scheidsrechter

R. Turk

Onbekend

Assen – ACV heeft de Drentse derby tegen HZVV met 2-0 gewonnen. De eindstand was bij rust al bereikt. Marco van der Heide schoot de blauw-zwarten op zeer fraaie wijze naar een 1-0 voorsprong. Kort voor rust verdubbelde Matthijs Hardijk de score uit een snelle omschakeling. Na de pauze kwam de overwinning voor ACV nauwelijks meer in gevaar. Beide teams scoorden niet, zodat de drie punten in de Drentse hoofdstad bleven.

Eerste helft

ACV trainer Fred de Boer stuurde dezelfde 11 mannen het veld in als vorige week tegen Eemdijk. Bij HZVV kon trainer Gert van Duinen geen beroep doen op zijn topscorer en oud-ACV’er Yoran Popovic. Hij moest vanaf de kant geblesseerd toe kijken. Al in de eerste minuut kreeg ACV de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Marco van der Heide stond vrij voor doelman Hidde Streutker maar zag de bal net te ver van zijn borst stuiten om te kunnen scoren. De eerste 20 minuten waren volledig voor de thuisploeg. HZVV kon in die fase weinig tegengas geven en werd in de verdediging gedrukt. Wel moest ACV oppassen voor de rappe Kelly Joao die vanuit de counter altijd gevaarlijk kan zijn. Na ruim een half uur spelen kwam ACV op een 1-0 voorsprong. Marco van der Heide krulde de bal op zeer fraaie wijze in de linker winkelhaak.

Marco van der Heide juicht na zijn 1-0Marco van der Heide juicht na zijn 1-0

Ruim tien minuten later kreeg HZVV een grote mogelijkheid op de gelijkmaker. Luke Millar mocht van dichtbij schieten maar zag zijn schot met de borst gestopt worden door Daniël Schans. Vanuit de omschakeling was het ACV dat direct wist te scoren. De snelle Matthijs Hardijk werd er op uit gestuurd en hij wist wel raad met deze buitenkans. Hij was te snel voor de Hoogeveense defensie en omspeelde vervolgens doelman Hidde Streutker waarna hij de bal in het lege doel kon schieten, 2-0. Dit was even later tevens de ruststand.

Tweede helft

Beide teams kwamen na de pauze ongewijzigd uit de kleedkamer. De tweede helft was qua kijkspel wat minder dan het eerste bedrijf. ACV hield vrij eenvoudig stand. De ploeg speelde uiterst geconcentreerd en gaf nagenoeg niets weg. Slechts één keer kreeg HZVV een grote kans om terug in de wedstrijd te komen. Na een foutje van Morten Otto kreeg Kelly Joao een bijna niet te missen kans. Met zijn linkervoet schoot hij de bal echter naast zodat het Asser publiek opgelucht adem kon halen. ACV kreeg een aantal mogelijkheden de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Dit lukte echter niet zodat er na 90 minuten een verdiende 2-0 zege voor de blauw-zwarten genoteerd kon worden.

Nick Westebring in duel met Pierre SemudengeNick Westebring in duel met Pierre Semudenge

Na afloop

Een mooie zege voor ACV in de Drentse derby tegen HZVV. Over de gehele wedstrijd gezien was de ploeg van Fred de Boer de sterkere en werden er dus drie welverdiende punten gepakt. Op de ranglijst staat ACV nog steeds op de derde plaatst aangezien ook de nummers 1 en 2, Staphorst en Eemdijk, een zege boekten. HZVV zakt van plaats 4 naar plek 6.

Nande Wielink werd na afloop van de wedstrijd uitgeroepen tot Bella Italia Man of the Match. De prijs was dit keer mogelijk gemaakt door Klok Onderhoud- en Afbouwgroep. Uit handen van Leon den Hertog ontving hij de bijbehorende dinercheque.

Nande Wielink ontvangt zijn Man of the Match dinercheque van Leon den HertogNande Wielink ontvangt zijn Man of the Match dinercheque van Leon den Hertog

Volgende week

Volgende week speelt ACV een uitwedstrijd tegen Buitenpost. Vandaag speelde de ploeg van trainer Jasper Bouma een uitduel tegen DETO. Na 90 minuten stond er een 2-4 zege voor Buitenpost op het Vriezenveense scorebord. Op de ranglijst vinden we de Friezen terug op de 16e plek met 8 punten uit 16 wedstrijden. Scheidsrechter bij Buitenpost – ACV is de heer W.M. Kieft uit Putten.

Opstellingen

ACV: Morten Otto, Daniël Schans ©, Nande Wieling, Daan Smit, Jim de Leeuw (84. Robert Talens), Nick Westebring (77. Pascal Huser), Steyn Strijker, Ezra Schrijver (70. Arjen Hagenauw), Justin Mulder, Marco van der Heide, Matthijs Hardijk

HZVV: Hidde Streutker, Daan Wijma, Alex Zomer ©, Pierre Semudenge (70. Noah ten Brinke), Kelly Joao, Lorenzo Valente, Reza Hosseini, Fabian Stevens, Luke Millar (64. Romano Djababoe), Sander Dzemidzic (83. Tim Mulder), Tim Riksman