Rick Piek (schot)

Groep 1 Laatste 32

22 februari 2020 14:30

R.M. Berends

Assen – ACV heeft zich op eigen veld geplaatst bij de laatste 16 van het toernooi om de noordelijke districtsbeker. De blauw-zwarten deden dit door met 7-1 te winnen van SVV’04. Het klassenverschil tussen de twee teams was te groot om er een echte wedstrijd van te maken. Na een 3-0 ruststand liep ACV in de tweede helft uit naar 7-0. Kort voor het einde van de wedstrijd scoorde Rick Piek namens de bezoekers de eretreffer.

ACV schoot uit de startblokken op het eigen Catawiki Sportpark. Al in de 5e minuut kon er een voorsprong genoteerd worden. Op aangeven van Ezra Schrijver scoorde Arjen Hagenauw de openingstreffer. Nog geen minuut later was het wederom Hagenauw die doel trof. De toeschouwers maakten zich op voor meer en een hattrick leek in de maak. Tweemaal was Hagenauw dichtbij een zuivere hattrick, maar evenzo vaak trof de bal de paal. Halverwege de eerste helft was het Justin Mulder die wel de derde Asser treffer produceerde. Kevin Mennega gaf strak voor waarna Mulder bij de eerste paal binnen tikte, 3-0. ACV kreeg in het vervolg van het eerste bedrijf kansen om de score te verhogen. SVV’04 doelman Wiljo Wesseling keepte prima en voorkwam met puike reddingen dat ACV voor de vierde keer kon scoren. Vijf minuten voor rust werd de Schoonebeekse doelman toch gepasseerd. Arjen Hagenauw kopte de bal richting de verre hoek maar hij trof voor de derde keer deze middag het aluminium. Zo werd er gerust met een 3-0 stand op het scorebord.

Beide teams brachten na de thee een verse kracht in het veld. Bij SVV’04 verving Gerbrand Schoemakers de licht geblesseerde Martijn Scherpen. Bij ACV kwam Matthijs Hardijk binnen de lijnen, Ezra Schrijver bleef achter in het kleedlokaal. Vijf minuten na de pauze lukte het Arjen Hagenauw om zijn derde goal te scoren. Hij omspeelde Rick Piek en werd vervolgens door dezelfde Piek ten val gebracht. Penalty besloot scheidsrechter Berends. Hagenauw nam de strafschop zelf en schoot de bal zuiver tegen de touwen, 4-0.

Arjen Hagenauw scoort vanaf de penaltystip de 4-0Arjen Hagenauw scoort vanaf de penaltystip de 4-0

Niet veel later kon het Asser publiek voor de vijfde maal juichen. Steyn Strijker kapte zijn tegenstander uit en schoot van dichtbij raak, 5-0. Nog geen minuut later maakte Arjen Hagenauw zijn vierde doelpunt en werd het 6-0. Kort hierna kreeg Hagenauw een applauswissel en werd hij vervangen door Marco van der Heide. Het was een dubbele wissel want ook Koen Steg kwam in het veld. Hij verving Jarno Deuring. Steg viel prima in en beloonde zichzelf in de 78e minuut met een doelpunt, 7-0. De thuisploeg kreeg nog een paar mogelijkheden maar het was SVV’04 dat drie minuten voor tijd wist te scoren. Rick Piek maakte de eretreffer voor de ploeg van trainer Philippe Karhof, 7-1. Dit was even later tevens de eindstand.

Koen Steg schiet van afstand raakKoen Steg schiet van afstand raak

Volgende ronde

In de volgende ronde van het bekertoernooi is stuntploeg Flevo Boys 2 de tegenstander. De Emmeloorders wonnen vandaag verrassend van Noordscheschut. De koploper van de Eerste Klasse E ging met 4-0 onderuit in Emmeloord. De datum waarop Flevo Boys 2 – ACV gespeeld wordt is op dit moment nog niet bekend.

Volgende week speelt ACV weer een competitiewedstrijd. Op het eigen Catawiki Sportpark is Berkum de tegenstander. De formatie van trainer Arno Hoekstra kwam vandaag niet in actie. Het speelde afgelopen donderdag in het toernooi om de Districtsbeker Oost tegen zondag-vierdeklasser Loenermark. Na 90 minuten stond er een 7-0 overwinning voor Berkum op het scorebord in Zwolle. Op de ranglijst van de Hoofdklasse B staat de wit-zwarte formatie op de 8e plaats met 27 punten uit 19 wedstrijden. De wedstrijd ACV – Berkum begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M.L. Germs uit Wilnis.

ACV: Morten Otto, Daan Smit, Nande Wielink, Robert Talens ©, Jim de Leeuw, Jarno Deuring (61. Koen Steg), Steyn Strijker, Kevin Mennega, Justin Mulder, Arjen Hagenauw (61. Marco van der Heide), Ezra Schrijver (46. Matthijs Hardijk)

SVV’04: Wiljo Wesseling, Matthijs Landman (62. Sander Kocks), Rick Piek, Joost Thiele, Stan Sibon, Arjen Kocks, Harmen Stuiver, Martijn Scherpen (46. Gerbrand Schoemakers), Ruud Klingenberg, Frank Schoemakers ©, Jessie Rotmensen (72. Anne de Jonge)